Dizi Gezgini

GAiN

El Turco Gain’de İzleyiciyle Buluşuyor: Can Yaman Başrolde!

Gain'de yayınlanacak olan Can Yaman’lı El Turco dizisi, Osmanlı’nın Viyana Kuşatması dönemini konu alıyor ve tarihi bir yolculuk sunuyor.

El Turco Gain’de İzleyiciyle Buluşuyor: Can Yaman Başrolde!
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 6, 2024

Ay Yapım’ın Macaristan’da İngilizce çekilen dev prodüksiyonu El Turco, merakla beklenen yayın platformunu açıkladı. Türk yapımı, büyük bir prodüksiyon sürecine sahip olan bu dizi, Gain platformunda izleyiciyle buluşacak.

El Turco Dizisinin Konusu

El Turco, Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana Kuşatması döneminde geçen çarpıcı bir hikâyeyi anlatıyor. Dizi, 1683 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana’yı kuşattığı dönemde ağır yaralı bir Yeniçeri askeri olan Hasan Balaban’ın İtalya’nın Moena kasabasına sığınmasıyla başlıyor. Bu tarihî dönem, dizinin baş karakteri üzerinden hem dramatik bir şekilde işleniyor hem de tarihi olaylara farklı bir bakış açısı sunuluyor.

Can Yaman’lı Dizi Kadrosu

El Turco Gain’de İzleyiciyle Buluşuyor: Can Yaman Başrolde!

Dizinin başrolünde yer alan ünlü aktör Can Yaman, Hasan Balaban karakterini canlandırıyor. Oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Yaman, bu yapım için aylar süren hazırlıklar yaptı. Dizinin senaryosu ise Kerem Deren ve Çisil Hazal Tenim tarafından kaleme alındı. Dizinin yönetmen koltuğunda başarılı isim Uluç Bayraktar otururken, görüntü yönetmenliğini ise Tolga Kutluay üstleniyor. Bu güçlü kadro, dizinin yüksek kaliteli prodüksiyonunu gözler önüne seriyor.

Gain Platformunda Yayınlanacak

2025’in ilk aylarında Gain platformunda izleyicilerle buluşacak olan El Turco, kaliteli içeriğiyle dikkat çeken bir yapım olarak öne çıkıyor. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu ve Viyana Kuşatması dönemi ile ilgili farklı bir bakış açısı sunan bu dizi, izleyicilere tarihî bir yolculuk vaat ediyor.

Cannes’da Büyük Tanıtım

Dizinin dünya çapında tanıtımı ise 21 Ekim’de Cannes‘da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü Cannes etkinliğinde Can Yaman, diziyi tanıtmak üzere basının karşısına çıkacak. Bu büyük tanıtım dizinin uluslararası arenada da ses getireceğini gösteriyor.