Dizi Gezgini

Sinema

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortej geçişiyle başladı. Ünlü sanatçılar Antalyalıları selamladı ve büyük ilgi gördü.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 6, 2024

Türk sinemasının en prestijli festivali olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 61. kez kapılarını açtı. Festivalin en sevilen etkinliklerinden biri olan geleneksel kortej geçişi ile halk coşkulu anlar yaşadı.

Yıldızlarla Dolu Kortej

Antalya’nın sokakları, sevilen sanatçıların katılımıyla düzenlenen kortejle renklendi. Salih Güney, Cihat Tamer, Şahnaz Çakıralp, Burak Serdar Şanal ve Mehmet Özgür gibi ünlü isimlerin yer aldığı kortejde, halk sanatçılarla buluştu. Sanatçılar, halkı üstü açık otomobillerden selamlayarak hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Ayrıca korteje katılanlar arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bulunuyordu. Sanatçılarla birlikte halkı selamlayarak festivale olan ilgiyi artırdı. Bu sırada ünlü Türk sanatçılar Adile Naşit, Sadri Alışık, Kemal Sunal, Filiz Akın, Ayhan Işık ve Tarık Akan gibi simgelerin maskotları da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Renkli Anların Yaşandığı Kortej Güzergahı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı

Geleneksel kortej, Cam Piramit‘ten başlayarak 100. Yıl Bulvarı, Güllük Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Işıklar Caddesi boyunca ilerledi. Kortej, Karaalioğlu Parkı girişinde son buldu. Yüzlerce insan, sanatçıları coşkuyla izlerken, etkinlik boyunca Antalya sokakları büyük bir kalabalık tarafından dolduruldu.

Altın Portakal Heyecanı

Festivalde bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 12 film büyük ödül olan Altın Portakal için yarışacak. 12 Ekim’de gerçekleşecek ödül ve kapanış töreni ile festival son bulacak. Sinemaseverler, hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok ödüllü filmi izleme şansına sahip olacak.

Bu da ilginizi çekebilir: ATV’nin İddialı Dizisi Can Borcu’nda Cüneyt Mete Sürprizi!