Dizi Gezgini

Disney+

Aras Bulut İynemli’den Atatürk Dizisi Tepkisi: “Sözleşmeden Değil, Edebimden Sustum”

Aras Bulut İynemli, Atatürk dizisinin yayınlanmama kararı sonrası gelen eleştirilere yanıt verdi: "Sözleşmeden değil, edebimden sustum."

Aras Bulut İynemli’den Atatürk Dizisi Tepkisi: “Sözleşmeden Değil, Edebimden Sustum”
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 5, 2024

Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, başrolünde yer aldığı Atatürk dizisinin Disney Plus platformu tarafından yayınlanmama kararı üzerine gelen eleştirilere ilk kez yanıt verdi. Candaş Tolga Işık‘ın programına konuk olan İynemli, sessizliğiyle ilgili eleştirileri yanıtlayarak susma nedenini açıkladı.

“Hayal Kırıklığı ve Öfke Hissettim”

Programda, dizinin yayınlanmama ihtimaliyle ilgili ne hissettiği sorulan İynemli, duygularını şöyle ifade etti: “Hayal kırıklığı ve öfke. Bu toprağın insanlarının yaşadığı öfkenin on katını hissettim. Ama bu işin öznesi olarak ona göre davranmam gerekiyordu. Kızgınım ve kırgınım. Sen son üç ay kala ‘Ben yokum’ diyorsun, kırılmaz mıyım, kızmaz mıyım? Hele ki söz konusu Atatürk olduğunda, bu çok daha derin bir yara oluyor.”

“Edebimizden Sustuk”

Aras Bulut İynemli'den Atatürk Dizisi Tepkisi: "Sözleşmeden Değil, Edebimden Sustum"

İynemli, sessiz kalmasıyla ilgili gelen eleştirilere ise şu şekilde cevap verdi: “‘Korkaklığından sustu’, ‘Sözleşmesi vardı sustu’ dediler. Ancak biz edebimizden, adabımızdan susuyoruz. Anamızdan, babamızdan böyle öğrendik.”

Bu açıklamalarıyla, hem projeyle ilgili duygusal bağını hem de yaşadığı hayal kırıklığını paylaşan İynemli, eleştiriler karşısında duruşunu netleştirdi.

Atatürk Projesi Sinema Salonlarında

Disney Plus‘ın aldığı yayınlamama kararı sonrası, Aras Bulut İynemli‘nin Atatürk‘ü canlandırdığı proje, sinema salonlarında gösterime sunuldu. Bu hamle, hem projenin hayranları hem de Atatürk sevenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.