Dizi Gezgini

Sinema

Yıldızı Geç Parlayan Pedro Pascal, 1 Milyar Dolar Barajını Zorluyor

Pedro Pascal, Vahşi Robot ile uluslararası gişe hasılatında 907 milyon dolara ulaşarak 1 milyar dolara yaklaşırken, büyük projeleriyle dikkat çekiyor.

Yıldızı Geç Parlayan Pedro Pascal, 1 Milyar Dolar Barajını Zorluyor
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 4, 2024

HBO’nun Game of Thrones ile ününü artıran ve Narcos, The Mandalorian ve The Last of Us gibi dizilerle 40 yaşından sonra dünya çapında tanınan Pedro Pascal, artık yüksek bütçeli filmler için aranan bir oyuncu haline geldi.

49 yaşındaki Şili asıllı ABD’li aktör, Vahşi Robot (The Wild Robot) adlı animasyonla birlikte 900 milyon dolar barajını aşarak uluslararası gişe hasılatında 907 milyon dolar kazandı. Pascal’ın projeleri ABD’de 438 milyon dolar kazanırken, diğer ülkelerdeki gişe hasılatının bu rakamı geçmesi dikkat çekti.

1 Milyar Dolar Hedefi Yaklaşıyor

2019’da Netflix’in hit filmi Triple Frontierda Charlie Hunnam, Oscar Isaac ve Ben Affleck gibi ünlü isimlerle birlikte rol alan Pascal, Hollywood’un gözde aktörleri arasında yer alıyor. Screen Rant’a göre, Pascal’ın yer aldığı Çin Seddi (The Great Wall) ABD’de yalnızca 45 milyon dolar gişe hasılatı yaparken dünya çapında 335 milyon dolar kazanmıştı. Bu durum, Pascal’ın uluslararası alandaki çekiciliğini gösteriyor.

Kingsman: Altın Çember (Kingsman: The Golden Circle) ve Wonder Woman 1984 gibi projeler de benzer bir trend izleyerek, dünya genelindeki gişe hasılatının önemli bir kısmını oluşturdu. Pascal’ın bu yıl Gladyatör 2 (Gladiator II) ve gelecek yıl The Fantastic Four: First Steps ile sinemalara geleceği düşünülünce, 1 milyar dolar seviyesini aşması da çok uzak görünmüyor.

Vahşi Robot’ta Yeni Başarı

Pascal, son projesi Vahşi Robot’ta Tilki Fink’i seslendirirken, bu animasyon hem eleştirmenlerden hem de seyircilerden büyük övgü aldı. Yönetmen koltuğunda, Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch) ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (How to Train Your Dragon) gibi başarılı animasyonlarla tanınan Chris Sanders oturuyor. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes’da eleştirmenlerden 97, izleyicilerden ise 98 puan almayı başardı.

ABD’de geçen hafta genel seyirciyle buluşan film, henüz her yerde gösterilmese de dünya genelinde 60 milyon dolar kazanmayı başardı. Vahşi Robot, Türkiye’de 8 Kasım’da vizyona girecek.