Dizi Gezgini

Dizi Haberleri

RTÜK’ten Dizilere Sıkı Denetim: Müeyyideler Yolda

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizilerle ilgili denetim sürecinin hız kesmeden devam ettiğini ve yayın ilkelerini ihlal eden yapımların cezalandırılacağını açıkladı. Şahin, toplumsal şikayetlerin dikkate alındığını ve bu doğrultuda denetimlerin sıkılaştırıldığını

RTÜK’ten Dizilere Sıkı Denetim: Müeyyideler Yolda
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 3, 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizilerle ilgili denetim sürecinin hız kesmeden devam ettiğini ve yayın ilkelerini ihlal eden yapımların cezalandırılacağını açıkladı. Şahin, toplumsal şikayetlerin dikkate alındığını ve bu doğrultuda denetimlerin sıkılaştırıldığını belirtti.

Dizilerle İlgili Denetim Süreci

Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Üst Kurulumuz, yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir,” ifadelerini kullandı.

Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar Dizilerine İnceleme

Son dönemde RTÜK’ün, Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar gibi dizilerle ilgili inceleme başlattığı iddiaları gündeme geldi. Özellikle NOW TV‘de yayımlanan ve daha önce yayını durdurulan Kızıl Goncalar dizisinin, milli güvenliği ihlal ettiği gerekçesiyle tekrar incelemeye alındığı belirtiliyor. Kızılcık Şerbeti dizisinin de toplumsal tepki çeken sahneleri nedeniyle denetim altında olduğu öğrenildi.

“Gerekli Müeyyideler Uygulanacak”

Şahin, yaptığı açıklamada, “Toplumumuzda tepkiyle karşılanan, milli güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır,” ifadelerine yer verdi.

RTÜK’ün bu adımları, yayıncılık ilkelerine uymayan içeriklerin önüne geçmek ve toplumsal hassasiyetlere karşı duyarlılık göstermek amacıyla alındı.