Dizi Gezgini

Yabancı Diziler

Güç Yüzükleri 2. Sezon İzleyici Rekorları Kırıyor: 55 Milyon İzleyici

Amazon, Güç Yüzükleri dizisinin ikinci sezonunun 55 milyon izleyiciye ulaştığını duyurdu. Dizi, dünya çapında 150 milyondan fazla izleyiciye ulaşarak rekor kırıyor.

Güç Yüzükleri 2. Sezon İzleyici Rekorları Kırıyor: 55 Milyon İzleyici
Avatar photo
  • YayınlanmaEkim 3, 2024

Amazon Prime Video’nun popüler dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power), ikinci sezonuyla büyük bir başarıya imza atmaya devam ediyor. 29 Ağustos’ta yayınlanan ikinci sezon, yalnızca bir ay içinde dünya çapında 55 milyon izleyiciye ulaştı.

İlk Sezonla Karşılaştırma

Dizinin ilk sezonu 2022’de prömiyerini yaptığında bir günde 25 milyon izleyiciye ulaşmıştı. İkinci sezon ise prömiyerden sonraki 11 gün içinde 40 milyon izleyiciyi çekti. Şimdi ise 34 gün içinde 55 milyon izleyiciye ulaşarak başarılı bir performans sergiliyor.

Nielsen İzlenme Verileri

Nielsen’in izlenme oranlarına göre, ikinci sezon bir milyar dakikalık izlenme süresiyle dikkat çekiyor. İlk sezon ise bu listede 1,3 milyar dakika izlenme süresiyle yer almıştı. Bu da ikinci sezonun hızla ilk sezonun başarısına yaklaştığını gösteriyor.

Toplamda 150 Milyon İzleyiciye Ulaştı

Amazon’un Londra’daki tanıtımında, stüdyo şefi Jennifer Salke, dizinin iki sezon boyunca 150 milyondan fazla izleyiciye ulaştığını açıkladı. Ancak Amazon, izleyicilerin dizinin ne kadarını izlediği hakkında ayrıntılı veri sunmaktan kaçınıyor.

En Çok İzlenen Yapımlar Arasında

Güç Yüzükleri, Amazon’un en çok izlenen yapımlarından biri olmaya devam ediyor. Fallout ve The Boys gibi diğer popüler dizilerle birlikte en çok izlenen ilk 5 yapım arasında yer alıyor. Türkiye’de ise Prime Video platformunda fantastik diziler arasında şu anda zirvede bulunuyor.